Kategorier
Blogg

Bedrift

Har du en grunder i magen?

Da bør du tenke igjennom ideene du har i hodet. Har du lyst til å satse på noe som virkelig gjelder? Ønsker du å forandre verden med dine tanker og ideer? Det første du må gjøre når du ønsker å starte noe som helst er en plan. Sett deg ned og skriv litt om hva det er du vil gjøre og prøv samtidig å si noen ord om hvorfor akkurat det du vil gjøre er viktig.

En ting er at du ønsker å starte noe for å sette ideer ut i virkeligheten, noe helt annet er å systematisk bygge opp en bedrift som tåler opp og nedturer. Noen bedrifter trenger mange ansatte, andre bedrifter trenger veldig få eller ingen ansatte. Noen bransjer er veldig kapital avhengige, mens andre bransjer krever ikke en eneste krone for å starte.

Her kommer planen din inn. Du må systematisk tenke igjennom hva slags bransje du skal operere i, hvor mye penger du trenger for å starte ideen, hvor mye penger du kommer til å bruke når du har startet, hvor lett det er å få kunder, hvor mange kunder du kan få, hvor mange konkurrenter som er i markedet, osv. Det er med andre ord ganske mye å tenke på.