Kategorier
Blogg

Strøm

Strøm er viktig. I Norge ville vi ikke overlevd uten strøm i lengre perioder. Mange av oss vet godt hvor hardt det er å være på tur om vinteren. Har man et lignende liv uten strøm vil det bli veldig tøft. Det kan gå, men det vil skape vanskeligheter for folk som bor i byer og det vil skape mer forurensning da vi må skape varme med noe annet enn strøm. Var er best for å skape varme? Det beste for å skape varme i dag er faktisk strøm som er produsert av fornybar energi. Det kan være mange ting som gjør livet lettere, men ikke alt er like bra for deg eller for oss. Bruk tiden din på deg selv og bruk tiden din på andre. Ikke kast bort alt du gjør, men bruk heller dine interesser for å skape noe for din egen del.

Strømsparing er viktig

Vi bruker mye strøm per husholdning i Norge. Det er flere grunner til det. Det er veldig kaldt om vinteren, så vi trenger varme. I Norge varmer vi hus med strøm og vi lager mat med strøm. I andre land bruker man mer gass til matlaging og også til varme av hus. Det finnes fortsatt oljefyrte varmeanlegg i Norge, men disse blir det mindre og mindre av. Strøm er en grønn energikilde, men det kan bli dyrt hvis man bruker store mengder av den.

Har du byttet strømleverandør slik at du får billig strøm? Har du fortsatt en for høy strømregning i forhold til det du gjerne vil ha? Da er det flere andre tiltak du kan gjøre i hjemmet for å spare penger. Lekker huset ditt? Du kan leie selskaper som eier varmekikkerter og varmebriller slik at de ser på huset ditt og raskt identifiserer de områdene på huset ditt som lekker mye varme. Typiske steder som trenger bedre materialer er vinduer, gulv og tak. Her kan det fort lekke ganske mye varme.

Strøm og miljø

Det er et stort fokus på miljø i Norge og det er veldig bra. Skal du gjøre noe som krever et bedre miljø så er det best å starte med flere ting. En av de tingene som gjør at strøm og miljø ofte blir sett på som litt motstridende er fordi du som bruker av strømmen ofte bruker strømmen til å produsere varme. Varme er med på å varme opp jordkloden og derfor ikke alltid like bra. Strøm sløses også bort som gjør at man produserer mer strøm. Mer produksjon av strøm ses på som mer krevende for miljø. Klarer man å redusere strømbruken kan man bruke større deler av den grønne økonomien til å ta vare på strømbehovet, men når vi må bruke så mye strøm så må vi ta alle kilder vi har. Da ender vi opp med å produsere strøm fra kull og andre energikilder som kan skape utfordringer for oss og miljø.